Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. listopada 2017.

Zlatni klas Otrovanec: 40 godina jedne priče koju su 1977. započeli Branko i Maca i koja još uvijek traje

Kažu da vrijeme leti. Njima je proletjelo već 40, godina. Ta 1977. godina, filmski je bila raj za celuloidne sladokusce, posebno one koji preferiraju znanstvenu fantastiku. U tih 365 dana, svjetlo dana ugledali su Bliski susreti treće vrste i Ratovi zvijezda čija saga i danas traje…

Bila je to godina za SF filmske gurmane. A, te iste godine, počela je priča koju vole gurmani, oni koji vole podravski jelovnik, bijele žgance i racu, domaće kobasice, krvavice, buncek. Te godine rodio se Zlatni klas. I njihova saga još uvijek traje i trajat će.

U petak su na prigodnoj svečanosti stigli „svi Tkalčecovi ljudi“. Došli su na mjesto gdje je sve počelo te 1977. godine, kada su on, Branko i ona, Maca, krenuli u biznis i ostali do danas. A danas su raj za gurmane. Prije tri godine, upravo je Zlatni klas Otrovanec bio u finalu Gastrotrofeja Poslovnog dnevnika „Najboljeg seoskog gospodarstva“, ali i među najboljim restoranima kontinentalne Hrvatske prema izboru Jutarnjeg lista. Oni su turistički brand i općine Pitomača i Virovitičko-podravske županije.

U petak su se zahvalili svima svojima, svima koji su uz njih sve ove godine. Program je vodio „čovjek kojeg jako hiće“, Mladen Medak Gaga, a za glazbeni dio pobrinuo se najpoznatiji „fantom“ u Hrvata, Robert Mareković sa svojim Swingersima. S obiljem jela „s podravskog stola“, bili su to „bliski susreti“ s nadom kako će Tkalčecova priča, koju je nastavio sin Bernard trajati kao i saga Ratova zvijezda… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button