Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. studenoga 2017.

Ćeralije/Voćin: Za pomoć u liječenju Stipe Tašića je prikupljeno 29.000 kuna

Nogometni klub Ćeralije, po drugi je put organizirao humanitarni malonogometni turnir za pomoć svom članu Stipi Tašiću koji je odigran u Sportskoj dvorani Goran Salać u Voćinu. Na turniru je nastupilo 25 ekipa : Caffe bar Centar ( Vocin), Nogometne ikone ( Virovitica), Caffe bar Ana i prijatelji ( Đulovac), Caffe bar Lovački rog ( Đulovac), NK Voćin, NK Dinamo Josipovo, Škola nogometa Voćin, Didin konak (Viktor i Čaka), Policijska uprava virovitičko-podravska, NK Hrvatski sokol ( Podgorce), Auto Vicić ( Bjelovar), MNK Slatina, Caffe bar Willy (Ćeralije), MNK Uragan, Bastaji Letnica, Naši ljudi, Stipe i prijatelji, Baksuzi, Finale, Jaki i Joškovi, Tomy i Joškovi, Prijatelji, Marijan i Dragan( Romeo, Josip, Ema; Bjelovar), NK Ćeralije, Senko.

Pobjednik ovog hvale vrijednog humanitarnog turnira bila je ekipa Baksuzi koja je u finalnoj utakmici svladala ekipu MNK Slatina sa 2:0, a u utakmici za treće mjesto, između Didinog konaka i Caffe bara Ana i prijatelji, slavio je Didin konak sa 1:0.
– Rezultati ovog turnira nisu bitni, jer pobijedili su svi, pobijedila je humanost. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali na turniru. Ovom smo akcijom prikupili 29.000 kuna za pomoć našem Stipi, što od kotizacija, što od donacija dobrih ljudi. Akcija se nastavlja i nećemo stati sve dok ne prikupimo dovoljan iznos kako bi našem Stipi osigurali bolji život. Jučer smo dogovorili utakmicu NK Ćeralije i MNK Slatina koja će se odigrati, također, u Voćinu. Još jednom se zahvaljujem svima, nogometašima, sucima, donatorima (Josipovo 2670kn, Bastaji 4900kn)… i medijima koji su nas na svojim portalima popratili – izjavio je predsjednik NK Ćeralije Mika Tomić koji je svim ekipama uručio zahvalnice za sudjelovanje.

Podsjećamo, 14. studenog prošle godine, prilikom puta na posao, Stipe Tašić iz Ćeralija doživio je prometnu nesreću. Pretrpio je teška oštećenja vratne kralježnice, glavnog komunikacijskog puta između mozga i ostatka tijela. Nepokretan je, osim glave ne može pomaknut ni jednim dijelom tijela. Skoro godinu dana pretraga i konvencionalnih metoda liječenje nije dalo napretka. Ovih dana rješenje su ponudili specijalisti iz Poliklinike Glavić u Zagrebu, koji uz najnoviju tehnologiju i neurorehabilitacijsko robotičko liječenje garantira vidljive pomake, predviđaju 100% vraćanje u funkciju ruku. Ne mora se ni reći što bi to značilo budući život za 24-godišnjeg mladića.

Stipe treba što hitnije na liječenje. Problem je što HZZO nema predviđeno podmirenje troškova liječenja. Tjedni trošak samog liječenja je 10.000 kn, a liječenje bi trajalo konstantno 3 mjeseca, čime bi trošak samog liječenja iznosio 130.000 kn, a i više, jer za vrijeme liječenja bi Stipe morao boraviti u Zagrebu. Dosadašnje liječenje je financijski iscrpilo Stipinu obitelj, pa se mole za pomoć svi koji su to u mogućnosti, jer bez prikupljanja novčanih sredstava liječenje nije moguće. Svoj dobrovoljni prilog dobri ljudi mogu uplatiti na račun otvoren u PBZ na ime Stipe Tašić : HR7123400093220478976. (Domovine net/NK Ćeralije; foto NK Ćeralije, MNK Slatina, Željko Felbar)

Share Button