Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2017.

Fotogalerija: Glasnici istine istrčali 90 kilometara za žrtvu herojskog grada Vukovara

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Rekreativci grada Našica, UHBL PTSP Virovitičko podravske županije, te Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organizirali su prvi štafetni Memorijalni ultramaraton od Našica do Vukovara u duljini od 90 kilometara.

Memorijalni ultramaraton pod nazivom “Vukovar – to smo MI”nastao je na inicijativu Tomislava Galla našičkog zaljubljenika u trčanje, inače djelatnika MUP-a PU osječko-baranjske pod čijim je uz SPH (sindikat policije Hrvatske) pokroviteljstvom i održan.

Uz Tomislava Galla ultramaraton su trčali:
-Rekreativci grada Našica: Daniela Kanis, Lidija i Goran Špehar, Mario Pavičić, te Dubravka i Damir Mesec
-Maratonci VPŽ “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Željko Nikolić, Ivan Medved, Siniša Kanis, Mario Krznarić i Mario Kovač.

Logistička podrška, bio je Miroslav Milovuković Minkila predsjednik UHBL PTSP VPŽ, Ivica Blagojević, te članovi JVP i DVD Našice, kao i PU osječko-baranjska.
Sudionici ovog štafetnog ultramaratona prije samog starta u ranim jutarnjim satima paljenjem svijeće i molitvom ispred Spomen obilježja Uskrsla Hrvatska odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Startom u 5.30 sati maratonci su krenuli na put dug 90 km na kojem su trkači po dionicama naizmjenično izmjenjivali. Na putu do Vukovara zastali su Bogdanovcima, gdje su ispred Spomen obilježja odali počast svim braniteljima i mještanima Bogdanovaca poginulim u Domovinskom ratu. Na ciljnom odredištu kod Bijelog križa, Križa za slobodnu Hrvatsku, na ušću Vuke u Dunav sudionike ovog 1. štafetnog ultramaratona “Vukovar – to smo MI” dočekao je Zlatko Zaoborni član Savjeta za branitelje grada Vukovara, te izaslanik gradonačelnika Ivana Penave. Pozdravnim riječima zahvalio je inicijatoru, organizatorima i svim sudionicima na sportskoj žrtvi koju su podnijeli tijekom napornog trčanja, a sve kako se ne bi zaboravila žrtva Vukovara, te poginuli i nestali Vukovarci, kao i poginuli hrvatski branitelji u obrani grada Vukovara.

Nakon paljenja svijeća i odavanja počasti poginulim Vukovarcima sve sudionike ovog događaja ugostili su vukovarski branitelji s Mitnice.
Svim trkačima koji su sudjelovali na prvom štafetnom ultramaratonu “Vukovar – to smo MI”emotivno se zahvalio inicijator Tomislav Gall koji je uz nazočnost Zlatka Zaobornija, izaslanika gradonačelnika Grada Vukovara i člana Savjeta za branitelje grada Vukovara, podijelio prigodne zahvalnice. (Glasnici istine, Pavo Tutenov; foto TV Našice, I. Ćosić)

Share Button