Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. studenoga 2017.

Za djecu Afrike: Dvojica Varaždinaca i dvojica Virovitičana, Saša Pjanić i Aleš Vokurka, nose poklon pakete za 50 mališana u Gambiji, donaciju je dao i Grad Virovitica

U petak 12. siječnja 2018. godine, dva Varaždinca (Damir Filipović i Stanislav Modrić) i dva Virovitičana kreću put Afrike, put Gambije, put Banjula kao dio ekspedicije MyLife4Kids Humanitarian Rally Team. Dvojica Virovitičana su fotograf Saša Pjanić i Aleš Vokurka. Cilj puta je realizacija humanitarno-putopisnog projekta MyLife4Kids. Projekt podrazumijeva i sudjelovanje na najvećem humanitarnom reliju na svijetu, Budimpešta-Bamako koji će prolaziti kroz Maroko, Mauritaniju, Senegal i Gambiju.

No, kvartet Varaždinaca i Virovitičana, put Gambije neće praznih ruku. Siromašnoj djeci po ruralnim područjima Podsaharske Afrike, nose školske pakete izravne pomoći koji će razveseliti afričke mališane. Donaciju djeci Afrike dao je i Grad Virovitica, a na tome se četveročlana ekipa, posebno zahvalila gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu. Naravno, mjesta za humanitarnu još uvijek ima. Skupljaju se: multivitamini, lijekovi, med u malim pakovanjima (do 500 g), paste i četkice za zube, sapuni, lopte, loptice, naočale s dioptrijom (može i korištene ali u stanju za nositi) deterdženti, babycare, vlažne maramice, baby puder. Bit će to 50 paketa izravne pomoći, kojima će se spojiti Hrvatska i Gambija, Varaždin i Virovitica s Banjulom. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook, Saša Pjanić)

Share Button