Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. prosinca 2017.

Humanitarnim akcijama prikupljeno dovoljno financijskih sredstava za liječenje Stipe Tašića

Nogometni klub Ćeralije pokrenuo je krajem listopada humanitarnu akciju za prikupljanje financijskih sredstava za liječenje svog igrača Stipu Tašića, a u koju su se medijski prvi uključili Domovina net i Glas Slavonije, da bi se poslije njihovih objava akcija proširila i na ostale medije, tiskane i elektronske.

Podsjećamo, 14. 11. 2016. godine, prilikom puta na posao, Stipe Tašić iz Ćeralija doživio je prometnu nesreću. Pretrpio je teška oštećenja vratne kralježnice, glavnog komunikacijskog puta između mozga i ostatka tijela. Nepokretan je, osim glave ne može pomaknuti ni jednim dijelom tijela! Skoro godinu dana pretraga i konvencionalnih metoda liječenja nije dalo napretka. Rješenje su ponudili specijalisti iz Poliklinike Glavić u Zagrebu, koji uz najnoviju tehnologiju i neurorehabilitacijsko robotičko liječenje garantira vidljive pomake, predviđaju 100% vraćanje u funkciju ruku. Ne mora se ni reći što bi to značilo budući život za 24-godišnjeg mladića. Stipe bi trebao sto hitnije na liječenje. Problem je što HZZO nema predviđeno snošenje troškova liječenja. Tjedni trošak samog liječenja je 10 000 kn, a liječenje bi trajalo konstantno 3 mj., čime bi trošak samog liječenja iznosio 130 000 kn. Dosadašnje liječenje je financijski iscrpilo njegovu obitelj, pa mole za pomoć prikupljanja novčanih sredstava bez kojih liječenje nije moguće.

U nizu humanitarnih akcija, NK Ćeralije je organizirao malonogometni turnir u Voćinu na kojemu je prikupljeno 29 000 kn, a u akciju prikupljanja financijskih sredstava za Stipino liječenje priključile su se fizičke osobe uplatama na Stipin račun u PBZ, gradovi, općine, privatni poduzetnici, sportski klubovi, učenici osnovnih i srednjih škola i mnogi drugi ljudi dobrog srca.

Kako nam je jučer javio predsjednik NK Ćeralije, Mika Tomić, potrebna svota novca za liječenje Stipe Tašića je prikupljena u cijelosti ovaj tjedan i Stipe u ponedjeljak ide u Zagreb gdje mu je pronađen stan za tromjesečni boravak dok bude trajalo liječenje.
– Zahvaljujem se u svoje osobno ime, u ime svih članova kluba, u ime Stipinih roditelja i prijatelja, svima koji su pomogli da se Stipi omogući liječenje kako bi mu se poboljšali uvjeti življenja. Također, najiskrenije se zahvaljujem Dragutinu Fišliju i Petru Žarkoviću koji su prvi u svojim medijima objavili priču o našemu Stipi i tako je proširili, što je umnogome pomoglo da se novčana sredstva prikupe- rekao je Mika Tomić. (Domovina net, DF)

Share Button