Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. siječnja 2018.

Video: U vozilo im nije stala ni igla, iz Budimpešte krenula ekipa humanitarno-putopisnog projekta MyLife4Kids u kojoj su dva Virovitičanina, Saša Pjanić i Aleš Vokurka

Dva Varaždinca (Damir Filipović i Stanislav Modrić) i dva Virovitičana krenula su put Afrike, put Gambije, put Banjula kao dio ekspedicije MyLife4Kids Humanitarian Rally Team. Dvojica Virovitičana su fotograf Saša Pjanić i Aleš Vokurka. Cilj puta je realizacija humanitarno-putopisnog projekta MyLife4Kids. Projekt podrazumijeva i sudjelovanje na najvećem humanitarnom reliju na svijetu, Budimpešta-Bamako koji će prolaziti kroz Maroko, Mauritaniju, Senegal i Gambiju i koji je startao iz glavnog grada Budimpešte.

Naravno, kvartet Varaždinaca i Virovitičana, put Gambije neće praznih ruku. U njihov terenac više nije stala ni igla. Siromašnoj djeci po ruralnim područjima Podsaharske Afrike, nose školske pakete izravne pomoći koji će razveseliti afričke mališane. Donaciju djeci Afrike dao je i Grad Virovitica, a na tome se četveročlana ekipa, posebno zahvalila gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu. Tako će se na izravan način spojiti Hrvatska i Gambija, Varaždin i Virovitica s Banjulom. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook, Saša Pjanić)

 

Share Button