Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. siječnja 2018.

Virovitičani za djecu Afrike: Nisu ih zaustavili ni kvarovi ni svi problemi, Saša Pjanić i Aleš Vokurka, uz varaždinski dvojac Filipović – Modrić, stigli su na cilj relija Budimpešta – Bamoko

U nedjelju poslijepodne, hrvatska ekspedicija, u kojoj su bili dvojica Virovitičana, Saša Pjanić i Aleš Vokurka, i dvojica Varaždinaca, Damir Filipović i Stanislav Modrić stigli su na u Bajul. Ovo putovanje započelo je u Budimpešti, a prije 16 dana imali su katastrofu, prometnu nesreću. Sve je visjelo o niti, no 23. siječnja, hrvatska trobojnica se zavijorila u 9.000 kilometara udaljenoj u Gambiji. Bravo.

Hrvatski kvartet bio je dio projekta MyLife4Kids, u okviru najvećeg humanitarnog relija na svijetu Budimpešta-Bamako. Njihov do vrha napunjen Nissan Patrol GR Y60 djeci podsaharske Afrike nosio je hranu, školski pribor, igračke, higijenske potrepštine i druge sitnice koje im šalju Grad Virovitica, škole i brojni dobročinitelji. Sakupljenu pomoć dostavili su u desetak sela Senegala, Gambije i Mauritanije te u jednu S.O.S. selo za napuštenu djecu u blizini grada Basse Santa u Gambiji. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook – Saša Pjanić)

Share Button