Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. veljače 2018.

Fotogalerija: Knjigom „Starinska bakina kuharica“, Ivka Mađar je oživjela gastronomske poslastice nekih „starih vremena“ naših baka i prabaka

„Kisela repa s rebrima“, Makvići, Bijeli žganci, Mudljini ili šćipanci s krumpirom, Zalejano meso i domaći rezanci, ili pak, Starinska rolada, Šape od pekmeza, Zlevanka, Osja gnijezda…“, recepti su jela i kolača u knjizi „Starinska bakina kuharica“, autorice Ivke Mađar, u izdanju Udruge „Čuvarica kulturne baštine“ iz Kladara. Knjigu su urednički potpisale, baka i unuka, Ivka Mađar i Majda Kodžaga.

U knjizi čiju su, uz brojne sponzore ponajviše pomogli, Općina Pitomača, Virovitičko-podravska županija, Flora VTC i Slatinska banka, nalaze se recepti „naših baka i prabaka“ pitomačkog kraja. Predstavljanju u Društvenom domu u Kladarama nazočilo je i „mlado i staro“, a sve ih je uz, predsjednicu Udruge Čuvarica kulturne baštine Kladare Majdu Kodžagu, pozdravio i načelnik Općine Željko Grgačić, kao i direktorica TZ Pitomača, Ivona Pankasz.

Autorica, Ivka Madžar zahvalila se svima na pomoći pri objavi ove njene druge knjige (prva je bila „Proizvodnja i prerada lana od sjemena do platna“). Na ovaj način Ivka Mađar i svi oni koji su svojim receptima popunili ovu knjigu, od zaborava su sačuvali sve one „gastronomske doživljaje“ naših baka i prabaka… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button