Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. ožujka 2018.

20. križni put mladih: Pješice 49 kilometara

U subotu i nedjelju, 10. i 11. ožujka, Požeška biskupija organizira jubilarni, 20. križni put mladih. Pod geslom “I pođoše za njim” mladi Požeške biskupije propješačit će udaljenost od Lipovljana (između Novske i Kutine) preko Lipika do Daruvara, ukupno 49 kilometara.

Okupljanje sudionika je u subotu, 10. ožujka, u 8,00 sati u Crkvi sv. Josipa u Lipovljanima, a završetak prvoga dana križnog puta je u Lipiku s prigodnim programom i noćenjem u osnovnoj školi. Iz Lipika se sljedećeg jutra u 8,00 sati kreće prema Daruvaru, gdje će križni put završiti večernjom svetom misom u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Vjernici iz brojnih župa Požeške biskupije organizirano će biti prevezeni u Lipovljane kako bi mogli sudjelovati u toj pobožnosti. Budući da je riječ o fizički zahtjevnoj aktivnosti, organizatori mole da mladi koji se odluče poći na križni put oba dana ne budu mlađi od 1. razreda srednje škole. Krizmanici su pozvani da se priključe drugi dan jubilejskoga križnog puta sa svojim voditeljima vjeroučiteljima. (www.glas-slavonije.hr, Petar Žarković)

Share Button