Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. ožujka 2018.

Marino Bloudek će 21. travnja, na krosu Sportskih novosti, posljednji put nastupiti kao učenik Gimnazije Petra Preradovića

Marino Bloudek proteklih je godina postao jedan od zaštitnih znakova Krosa Sportskih novosti. I ove godine planira dolazak na Bundek, 21. travnja će ponovo trčati za svoju Gimnaziju Petra Preradovića iz Virovitice.

– Sigurno dolazim, taman se vraćam s priprema, tjedan dana ću biti u Virovitici i onda stižem na Kros. Posljednji ću put nastupiti kao srednjoškolac. Bit će mi to osmi nastup, a od osmog razreda sam svaki put pobijedio, tako da ove godine lovim petu uzastopnu pobjedu – najavio je Bloudek.

Još se uvijek sjeća prvog nastupa na Krosu. Bio je četvrti razred i trčao je u konkurenciji petaša.

– Bio sam jedini koji je uzeo medalju za svoju školu, osvojio sam drugo mjesto. To mi je bio prvi malo veći doticaj s atletikom. Mislim da je tada pobijedio ili Filip Turk ili Zlatko Kožuhar.

Sjećanje ga je, ipak, malo prevarilo. Pobjedu je te godine odnio Josip Brekalo, bivši nogometaš Dinama, a danas njemačkog Wolfsburga. A Marino je svoju prvu pobjedu čekao do osmog razreda.

– Pripremao sam se da u sedmom razredu budem prvi, ali onda mi se dogodila teška ozljeda, lom noge, zbog koje sam na kraju prestao igrati nogomet i prešao na atletiku. Oporavljao sam se godinu dana i u to vrijeme mi je najveći cilj bio da osvojim prvo mjesto na Krosu SN. Ostala mi je ta pobjeda u sjećanju jer sam jedini za svoju školu osvojio pojedinačno prvo mjesto, a osvojili smo i nekoliko ekipnih pehara te godine.

Za kraj je Marino poslao i poruku učenicima koji će ove godine prvi put trčati na Krosu.

– Odradite utrku bez straha i uživajte. Kros treba s guštom istrčati, ne treba to shvaćati kao patnju, samo opušteno i samo zabava. Nadam se da će dan biti lijep, bit će glazbe, bit će hrane, upoznat ćete nove prijatelje i uživati. (sportske.jutarnji.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button