Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. travnja 2018.

Marino Bloudek u subotu 7. travnja kreće u akciju „osvajanje Osijeka“ i prvu ovogodišnju pobjedu „na otvorenom“

Nakon serije uspješnih dvoranskih turnira, krenula je i atletska sezona na otvorenom. Za osječki „Ferivi polumaraton“, koji će se održati u subotu 7. travnja, do sada su stigle prijave iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Njemačke, Austrije…

Naravno, na startu će biti najviše Hrvata, prednjače Slavonci i Baranjci, ali u avanturu dugu 21.1 km od Gornjeg do Donjeg grada i natrag dolaze trkači iz cijele države. Očekuje se 800-tinjak natjecatelja u polumaratonu te još toliko u utrci građana na 5 km i dječjim utrkama, pa bi ovo trebao biti najmasovniji osječki proljetni trkački skup do sada.

Naslov pobjednika brane Mađari Gregor Laszlo i Zita Kacser, koja je lani drugi put trijumfirala u Osijeku. Inače, susjedi Mađari itekako imaju uspjeha na osječkim ulicama, u dosadašnjih 13 polumaratona čak je šest naslova u muškoj te šest u ženskoj konkurenciji otišlo u Mađarsku. Lani su u utrci građana (na 5 kilometara) bili najbolji atletičari iz Slatine, odnosno Virovitice, Doroteja Santi i Marino Bloudek, europski juniorski prvak na 800 metara… Bloudeka vodi virovitički trener Zlatko Tot. (www.vpz.hr, www.glas-slavonije.hr, Fotografija: Facebook)

Share Button