Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. travnja 2018.

Orahovčani, Borna Katić, Marko Varga, Ante Pezić te Danijel Peštaj osigurali nastup na Europskom prvenstvu u cross duatlonu

Četvero Orahovčana, Borna Katić, Marko Varga, Ante Pezić te Danijel Peštaj, osigurali su nastup na Europskom prvenstvu u cross duatlonu koje će se u Ibizi održati 27. listopada ove godine.

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u sprint kros duatlonu bila je iznimno brza te izborna utrka za odlazak na Europsko prvenstvo gdje su sveukupnu nadmoć pokazali Orahovčani, Borna Katić, Marko Varga, Ante Pezić te Danijel Peštaj, uz stručni nadzor trenera Nikole Borića, uzevši medalje na ovom prestižnom natjecanju najvišeg državnog ranga.

Apsolutnu dominaciju u ovoj utrci pokazao je Borna Katić koji je ciljnom ravninom ušao kao četvrtoplasirani muškarac dok je u svom dobnom uzrastu mlađih juniora pobijedio i stariju generaciju juniora, te pomeo svoju konkurenciju mlađih juniora. Samim time u obje kategorije zaslužno je uzeo dvije zlatne medalje. Svojim odličnim rezultatom i iznimno dobrim i kvalitetnim nastupom, Borna je u utrci super sprinta, dan ranije, pobijedio i donedavno svoje najljuće i nedostižne rivale, te najbolje sportaše Hrvatske i Srbija s Europskog prvenstva u Rumunjskoj.

U ovoj kategoriji nastupali su i orahovački mlađi juniori, Marko Varga i Danijel Peštaj. Marko se popeo na prvu stepenicu postolja s brončanom medaljom, dok je Danijel avionsku kartu za Španjolsku i Ibizu čekirao kao četvrtoplasirani junior Hrvatske.
Debitantski nastup Ante Pezića također se višestruko isplatio te je ovaj orahovački biciklist zablistao na 3. poziciji postolja Državnog prvenstva s broncom na prsima te kartom za nastup na Europskom prvenstvu u Age grupi M20.

Osim toga i Lana Marinić je na ovom Prvenstvu stala na postolje te se okitila brončanom medaljom oko vrata, što je također veliki napredak s prošlogodišnjeg 4 mjesta… Orahovačke mlade Olimpijske nade stajale su oba dana na postolju i u ekipnoj konkurenciji svih Hrvatskih klubova te sa svojim klupskim kolegama iz Zagrebačkog Swibira okitili se zlatom i srebrom i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. (www.vpz.hr, nb, Fotografija: Facebook Plivački klub Orahovica)

Share Button