Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. kolovoza 2018.

Djeca obožavaju izložbu „Virovitica voli vlakove“ koja će povodom Rokova biti otvorena i 18. kolovoza: Klinci su zaljubljenici u male vlakove, a odrasle je oduševila maketa Dvorca Pejačević

Tu na željezničkom kolodvoru, od 2015. godine, u Virovitici se može pogledati jedinstvena izložba u ovom dijelu Europe. Na virovitičkom Željezničkom kolodvoru svoje su mjesto našle makete vlakova, tramvaja, automobila, autobusa, helikoptera, tenkova, ukratko, postav koji oduzima dah i djeci i odraslima.

Turistička atrakcija izložbe maketa malih vlakova pod nazivom “Virovitica voli vlakove” oduševljava iz godine u godinu. Prošle su osvojili nagradu „Simply the best“, a ove su, uoči Rokova, predstavili maketu Dvorca Pejačević, koja je stvorena 3D printanjem. Odrasli su oduševljeni detaljima dvorca, a izložbu posebno obožavaju djeca povlačeći za rukav autora Gorana Denca, propitkujući o detaljima izrade. Njihovi se glasovi najviše čuju, oni su ti koji „velikim očima“ gledaju taj „mali svijet“. Izložba će, povodom Rokova, biti otvorena i u subotu 18. kolovoza, pa svi oni koji je nisu vidjeli do sada, s puno svježih novotarija, mogu tome svjedočiti i iduće subote. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button