Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. siječnja 2019.

Udruga S.O.S. Virovitica kroz predstavu “I živjele su sretno…?” ukazala na odnose žena i muškaraca te određene stereotipe

Udruga S.O.S. Virovitica ovoga puta odlučila je na drugačiji način osvijestiti Virovitičane o odnosima žena i muškaraca u društvu te ukazati na određene stereotipe koje imamo u društvu – kroz predstavu. Tako su projekt “Zajedno smo jači” aplicirali prema Mediteranskom ženskom fondu i dobili određena sredstva te su se odlučili za predstavu “I živjele su sretno…?” Scene Velika Gorica.

– Smatramo da je izuzetno važno ne uvijek samo govoriti, nego to i pokazati. Mislim da je kazalište jedan prekrasni medij koji to može iznijeti i napraviti pomak u našoj svijesti da prepoznamo što krivo radimo i da shvatimo da ne bismo tako trebali – istaknula je Desa Kolesarić, predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica.

Predstava govori o Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi na kojoj su se zatekle Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio princ Male sirene. Bajkovite junakinje u suvremenom okruženju i na iznimno humorističan način ukazuju na koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo. Propitkuju se i stereotipi, klišeji te opozicije u muškim i ženskim društvenim ulogama. U predstavi glume Jelena Hadži Manev, Mia Krajcar, Katarina Baban i Selma Mehić.

Ulaznice za ovu odličnu komediju bile su besplatne i planule su te se tražila karta više. Telefon Udruge je ovih dana gotovo neprestano zvonio.

– Imale smo jedan određeni strah jer nemamo iskustva u ovome i kao udruga smo dijelili karte. No, imali smo i pomoć, zahvaljujem Grafoprojektu koji nam je besplatno tiskao ulaznice te kazalištu koje nam je dalo besplatni prostor – rekla je D. Kolesarić te naglasila kako je i sam naziv projekta “Zajedno smo jači”, a uz pomoć drugih su uspjeli napredovati i odmaknuti se od letka i priče. (www.icv.hr, žđl, Foto: domkkv.hr)

Share Button