Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. veljače 2019.

Kino Slatina je domaćin filmašima iz cijele Hrvatske na događaju imena ”Zimski sajam filma 2019.”.

Kino Slatina, koje je u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Slatina, domaćin filmašima iz cijele Hrvatske na događaju imena ”Zimski sajam filma 2019.”. Prema riječima Danijele Fabric-Fabijanac, Kino Slatina prijavilo se na natječaj za održavanje ovogodišnjeg sajma u Slatini, prvi puta u Slavoniji.

Tako će u četvrtak i petak, u Slatini, ali i na Višnjici, gdje će biti smješteni, boraviti četrdesetak predstavnika kina, članova Kino mreže, a svoj dolazak najavili su i predstavnici kino distributera. U sklopu programa sajma radionicu će održati Jelena Vojvoda, članica Upravnog odbora Kino mreže, na kojoj će biti riječi o SWAT analizi odnosno o trenutnom stanju 4 ključna elementa u ovom slučaju same Kino mreže, a to su trenutna snaga, slabosti na kojima treba raditi, budućim prilikama koje  bi se moglo iskoristiti, ali i koje su to realne nadolazeće prijetnje s kojima se treba suočiti.

Osim radionice, u sklopu sajma bit će održana i izvanredna sjednica Skupštine Kino mreže, a tijekom današnjeg dana, na projekcijama zatvorenim za javnost, bit će prikazana dva nova domaća filma, dječji SF ”Moj dida je pao s Marsa” i dokumentarni film Gorana Devića imena ”Na vodi”. Zahvalu domaćinima na srdačnom dočeku, kao i na potpori Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini čiji je pročelnik Krunoslav Šarabok na otvorenju zaželio gostoprimstvo brojnim gostima iz cijele Hrvatske,  uputio je predsjednik Kino mreže Alen Munitić i sam vlasnik nekoliko malih kino dvorana diljem Dalmacije i otoka. (ADF; Fotografije D. Fišli)

Share Button