Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2019.

VIDEO: ModulosDesk, koji je stvaran u našem Panonskom drvnom centru kompetencija, proglašen je najboljim izumom međunarodne izložbe inovacija i novih tehnologija, MTE 2019, u Kuala Lumpuru

U konkurenciji od 435 inovacija iz Malezije i 10 država jugoistočne Azije i Europe, ModulosDesk je proglašen najboljim izumom međunarodne izložbe inovacija i novih tehnologija, MTE 2019, u Kuala Lumpuru. Modulos Desk – inovativni stol Mateja Grozdanovića, razvijen je u Panonskom drvnom centru kompetencija. Sam stol je doživio komercijalni uspjeh na Kick starteru, od samih kupaca, s području SAD-a, Rusije, Engleske, Španjolske,… Panonski drvni centar kompetencija, projekt Modulos Desk, prati u proizvodnji od prvih dana… Video možete vidjeti ovdje.

Inače, Panonski drvni centar kompetencija je pobjednik Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt 2016./2017. u kategoriji Investicijski i strukturni projekti. Naime, građani su prošle godine  odabrali najuspješnije lokalne EU projekte u razdoblju 2016./2017. među konkurencijom od preko 50 projekata, i to po prvi puta u tri različite kategorije. Tako je u kategoriji Investicijski i strukturni projekti pobjedu odnio projekt „Panonski drvni centar kompetencija“.

„Panonski drvni centar kompetencija“, uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije. Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije. Ukupna vrijednost projekta je 44.701.237,17 kuna, a obuhvaća uspostavljanje i upravljanje Centrom, kao i izradu detaljnog programa usluga te opremanje suvremenog laboratorija za istraživanje, razvoj, testiranje i izradu prototipa.

Podsjetimo, nositelj ovog projekta je bila Virovitičko-podravska županija uz partnere, VIDRA-u Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija otvorio je ministar Tomislav Tolušić. Više o tome možete vidjeti ovdje. (www.rtl.hr, www.vpz.hr, Fotografija/ilustracija: ModulosDesk)

Share Button