Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. veljače 2019.

U zemlji „galskih pijetlova“ već godinama igra Virovitičanin Slaven Brdar, koji je od ove natjecateljske godine u Drugoj ligi, u Grenobleu

U zemlji „galskih pijetlova“, Virovitičanin, Slaven Brdar već je godinama. Prije deset godina, okitio se zlatnom medaljom svjetskog prvaka. Hrvatska je tada trijumfalno osvojila „Globus“ na SP-u u Tunisu. Puno je od tada prošlo godina. Igrao je Brdar diljem Hrvatske, Italiji, ali u Francuskoj je „pusti korijenje“. Francuski „parla“ kao hrvatski, a od jeseni je i u novom klubu. Grenoble je ušao u Proligue (francuska Druga liga nap.a.) i Brdar, koji je bio najbolji strijelac N1 lige, pronašao je mjesto u novoj sredini. U jesenskom dijelu prvenstva, zabio je 20 golova u 15 utakmica.

Prvi dio sezone je bio teži zbog prilagodne na novu sredinu. Zadovoljan sam i s klubom i suigračima – ističe Brdar.

Trenutno su 13. s 10 osvojenih bodova. U dvije proljetne utakmice, Brdar je zabio četiri gola, no njegov klub inkasirao je i dva poraza. U petak, 1. ožujka, čeka ih derbi začelja. Dolazi im Strasbourg.

Cilj nam je ostanak u drugoligaškom društvu – naglašava stasiti Virovitičanin koji će ove godine proslaviti 29 rođendan. (www.vpz.hr, Fotografije: Proligue)

Share Button