Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. srpnja 2019.

Enola Šamu se vratila iz Češke gdje je nastupila na Finalu Europskog prvenstva, bila je treća od svih predstavnika iz Hrvatske, odnedavno je trenira Nenad Šipek, bivši prvak Europe

Te 1999. godine Nenad Šipek postao je europskim prvakom u motocrossu, dvadeset godina kasnije, preuzeo je brigu o Enoli Šamu… „Jurilica“ iz Turnašice, ovaj je vikend nastupila u Loketu (Češka), gdje su vožene utrke Finala Europskog prvenstva. Enola je u dvije utrke, vozeći za Valvoline MX Team Šipek, zauzela 38. i 34. mjesto.

– Vozilo se na stazi na kojoj se nedavno vozili svjetski vozači. Bilo je to veliko iskustvo, vidjeli smo „drugi svijet“. Zadovoljni smo – kazao je Enolin otac Dejan.

Enola je, ukupno gledajući bila „brončana“ od svih hrvatskih natjecatelja, ali cilj je postigla samim plasmanom u Loket.

–    Ako se ponovno plasira na ovu utrku, znat će što ju čeka. Da, uz nju je novi trener. Prešla je kod proslavljenog hrvatskog vozača, Nenada Šipeka. On je njen trener i vjerujemo da je to put kojim treba ići – naglasio je Enolin otac.

Inače, za Enolu do rujna slijedi natjecateljska pauza, a potom su na rasporedu još dvije utrke u kategoriji „85“. „Jurilica“ iz Turnašice, trenutno je četvrta u ukupnom poretku za Prvenstvo Hrvatske. (www.vpz.hr, Fotografija: Facebook, Dejan Šamu)

Share Button