Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

10. studenoga 2019.

Naša Veronika Vilk osvojila zlato za reprezentaciju Hrvatske na jakom hrvačkom turniru u Berlinu

Odlične vijesti upravo su nam stigle iz Berlina, gdje se ovaj vikend održavao jak međunarodni turnir u hrvanju ”IFT Berlin 2019.”. Slatinska hrvačica, članica Hrvačkog kluba Slatina, Veronika Vilk osvojila je zlatnu medalju za reprezentaciju Hrvatske.

Na ovom turniru, jednom od dva najjača u Europi, nastupilo je 250 hrvačica iz 22 države, a HK Slatina je u hrvatskoj reprezentaciji imao tri svoje predstavnice od ukupno devet. Teuta Bišćan nastupila je u kategoriji do 53 kilograma u uzrastu kadetkinja, te završila natjecanje deveta od 37 hrvačica. Katja Stoponja, također je nastupila u uzrastu kadetkinja u kategoriji do 49 kilograma, te natjecanje završila na 14. mjestu.

Veronika Vilk natjecala se u kategoriji do 58 kilograma u uzrastu starijih djevojčica, te tušem nad domaćom hrvačicom u finalu osvojila zlatnu medalju za hrvatsku reprezentaciju. Medalje za Hrvatsku još su osvojile juniorke Viktorija Vrdoljak srebrnu u kategoriji do 73 kilograma i Iva Gerić brončanu u kategoriji do 62 kilograma. Hrvatska reprezentacija, pod vodstvom trenera Senada Mujagića i Danijela Boškovića, zauzela je odlično 6. mjesto ekipno. (www.icv.hr, ADF; Fotografije M. Bišćan)

Share Button