Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. studenoga 2019.

Heritage Hotel Kurija Janković bila je domaćin sjednice predsjednika svih savjeta mladih s područja Slavonije

Heritage Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru, u četvrtak je bila domaćin sjednice predsjednika Županijskih savjeta mladih s područja Slavonije(Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija). Ovo je drugi sastanak ovakve vrste, a Savjet mladih Virovitičko-podravske županije bio je domaćin.

Nazočne je u uvodu pozdravila Melita Ilakovac, predsjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije. Ona je o sastanku kazala:

– Cilj nam je pomoći mladima s područja cijele Slavonije kako bi se poboljšao njihov položaj. Ušli smo u radnu skupinu koja je osnovana pri Hrvatskoj zajednici županija. Uglavnom smo savjetodavno tijelo, orijentirani smo na humanitarni rad, a primjerice Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, uz suradnju sa Zavodom za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, sudjelovao je i u prevenciji i suzbijanju ovisnosti. Nažalost, još uvijek je veliki broj mladih nezainteresiran za uključenje u društvene tokove, a cilj nam je to promijeniti – podcrtala je Melita Ilakovac.

Za kraj je naglasila kako je ova suradnja s ostalim savjetima mladih s područja Slavonije od velike važnosti.

– Meni osobno to znači puno, jer bitno je čuti i mišljenja drugih, koja zasigurno mogu pomoći u daljnjem radu. Moram naglasiti kako smo utjecali i na izmjene voznog reda Hrvatskih željeznica. Na sastanku s Upravom, svojim prijedlozima smo utjecali na određene izmjene i to je naš prvi zajednički projekt, a cilj nam je sve ovo podići na jednu veću razinu, kako bi se savjeti mladih shvatili malo ozbiljnije nego dosad – zaključila je Ilakovac.

Na sastanku se čula i inicijativa da se mladima s područja Slavonije, Baranje i Srijema, omogući besplatno putovanje Hrvatskim željeznicama, te da je važno dodatno motivirati mlade kako bi se oni više uključivali u rad savjeta mladih na područjima s kojih dolaze. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button