Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. siječnja 2020.

Antun Blažević ekskluzivno iz Stockholma: Očekuje se da će Hrvata u finalu biti do 10.000 na tribinama

U travnju prošle godine u Zadru je održana izborna skupština Hrvatskog rukometnog saveza na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Tomislav Grahovac. Uz njega je izabran i novi Upravni odbor HRS-a – hrvatska rukometna vlada, u čijem sastavu je nakon nekoliko godina pauze ponovno jedan Virovitičanin, Antun Blažević. Upravni odbor HRS-a bio je uz hrvatsku reprezentaciju u Grazu, Beču i sada je s reprezentativcima u Stockholmu. U razgovoru s Antunom Blaževićem dan nakon dramatičnog polufinala doznali smo novosti iz hrvatskog tabora.

Kako ste preživjeli vjerojatno najuzbudljiviju hrvatsku utakmicu u povijesti?

– Tek sat dva nakon utakmice smo se uspjeli oporaviti od uzbuđenja i šoka, Bogu hvala s pozitivnim završetkom.

Hoće li ta iscrpljenost ostaviti posljedice na našu igru u finalu?

– Medicinska služba: doktor Pavličević, fizioterapeut Kajba i njihovi pomoćnici će imati pune ruke posla, da osvježe naše igrače. Maksimalno se radi da se i ozlijeđeni Luka Cindrić osposobi za finalnu utakmicu.

Na tribinama TELE 2 Arene bilo je mnogo naših navijača, hoćemo li dominirati na tribinama u finalu?

– U polufinalnoj utakmici bilo je nekoliko tisuća naših navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i naših iseljenika iz Europe i svijeta. U nedjelju je najavljeno još nekoliko čarter letova s našim navijačima, koji stižu u švedsku prijestolnicu. Veliki problem za njih će biti ulaznice, jer ih više nema u slobodnoj prodaji. Domaćini kažu da su im naši navijači financijski spasili prvenstvo. Došli smo u velikom broju, očekuje se da će Hrvata u finalu biti desetak tisuća na stadionu TELE 2 Arene, koji je posebno preuređen za potrebe Europskog prvenstva za rukometaše. Pokazali smo se i kao dobri potrošači, iako je ovdje sve izuzetno skupo. Točeno malo pivo je u protuvrijednosti 10 eura, što je više nego dvostruko u odnosu na cijene koje su bile u Austriji. Sve se plaća bezgotovinski, karticama.

Koja su Vaša očekivanja u Finalu?

– Vjerujem da možemo doći do jedine zlatne rukometne medalje koju još nismo osvojili. Španjolci imaju izuzetno jaku i dobro posloženu momčad, ali mislim da ih možemo dobiti. Oba stručna stožera pripremaju poneko iznenađenje za protivnika. Uvjeren sam da ćemo u tom ogledu ovog puta mi biti bolji. (www.icv.hr, mš)

Share Button