Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. rujna 2020.

Fotogalerija: Jurili su svi i staro i mlado, neki na biciklima, neki na motorima, a neki s trimerima na leđima ili u rukama…

Uglavnom, bio je to „festival smijeha“. Istina, tradicionalne motocross utrke ponudile su sjajnu jurnjavu na Motocross stazi Orahovica u „industrijskoj zoni“, ali tek je utrka motokultivatora inicirala „lice od uha do uha“. No, još je jedna utrka mamila osmjeh…  Ove godine po prvi put su „trčali s trimerima“. Petero natjecatelja u prvoj su utrci jurnuli prašnjavom stazom. Uvjet je bio da je trimer upaljen, jer tko zna, možda će putem trebati i „pokositi kakvu livadu“…. Jedan od petorice se „švercao“, on je trčao s trimerom na struju, naravno – bez struje…

Odvožene su motocross utrke klase MX50 i MX65ccm za djecu do 9 godina, zatim MX 350 i 125 te MX250 i MX 450. Utrku su vozila i neka poznata imena poput nekadašnjeg prvaka Hrvatske Mirka Lovakovića i mlade vrhunske vozačice s Prvenstva Hrvatske, Pitomačanke Enole Šamu što je ovom događaju dalo još jednu težinu. Na kraju, nakon niza utrka najbolji su dobili i medalje, tako je kod motocikala, u dječjoj klasi MX 65 slavio Dominik Došen dok je u MX 50 pobjedu odnio Leo Dvorski, druga je bila Marta Došen, a treći Ivano Škvorc.

U nešto starijoj konkurenciji MX 350 slavila je Pitomačanka Enola Šamu, druga je bila Lea Ivanović, a treća Nika Lucija Šrajber. U 125-ici zlato je odnio Marino Nino Šrajber dok je srebro pripalo malom desetogodišnjem Niki Kovaču iz Orahovice. U kategoriji seniora MX 250 zlato je osvojio Dejan Milinović iz Moto kluba Požega promet, srebro je pripalo Dejanu Premužiću, a bronca Dini Vrebcu iz Osijeka.

U kategoriji MX 350 najbrži je bio Dominik Tešić iz Pitomače, srebrni je bio Marino Đakić iz Našica dok je broncu osvojio Luka Hrvatić. U najjačoj kategoriji MX 450 najbrži za zlato bio je Krunoslav Ivanović iz MK Požega Promet, srebrom se okitio Luka Papak iz Grubišnog Polja dok je treće mjesto i broncu osvojio Franjo Kolić.

U posebnoj kategoriji utrka s trimerima na leđima, najbrži i najizdržljiviji bio je Goran Pavlović, drugo mjesto pripalo je Ivanu Getošu dok je brončani Manuel Sobodić iz Orahovice.

Posebnu utrku odvozili su mali biciklisti među kojima je najbrži bio Tomislav Damjanović, drugo mjesto osvojio je Hadža Bezjak dok je brončani bio Petar Kozarić.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako je izgledao “moto” poslijepodne u Orahovici uz organizaciju događaja Reda vitezova Ružice grada i MX Teama Orahovica, te uz neizostavnu prašinu, freze, motore i trimere… (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotogalerija: Kristijan Toplak)

Share Button