Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. listopada 2020.

Tražeći slap Skakavac izgubili su se kod Jankovca, spašavali su ih pripadnici HGSS-a Orahovica i Požega

Troje izletnika s dva psa izgubili su se u četvrtak na području Jankovca dok su pokušavali pronaći slap Skakavac. Zbog mraka više nisu bili u mogućnosti pronaći niti put natrag do Planinarskog doma Jankovac. HGSS stanica Orahovica je o situaciji obaviještena u 18;42 sata, kao i HGSS stanica Požega koja je stupila u kontakt s izletnicima i dobila njihovu lokaciju, a koju su im poslali putem mobilnog telefona.

U već uvježbanoj i koordiniranoj suradnji ovih dviju stanica, dogovoren je način najbržeg dolaska do izletnika. Na teren su izašli dva tima iz Orahovice i jedan iz Požege, dok je terensko vozilo iz Orahovice najbržim putem, od Slatinskog Drenovca, došlo do Starog druma te oko 400 metara udaljene od najbliže planinarske staze, usred šume u 20;15 sati pronašli izgubljene izletnike. Potraga je završila u 21,00 sat povratkom svih na Jankovac.

– Sve pohvale upućujemo izletnicima koji su uspješno putem mobitela spašavateljima podijelili svoju lokaciju i tako omogućili da se ova akcija tako brzo i sretno završi – poručili su iz HGSS-a. (www.icv.hr, HGSS)

Share Button