Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. ožujka 2021.

Noni Lešić deseta na 12. državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa

Iz Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica i dalje stižu odlične vijesti. Naime, na nedavno održanom 12. Državnom natjecanju u poznavanju prometnih propisa, učenica Noni Lešić osvojila je u konkurenciji petih razreda izvrsno 10. mjesto, dok je u ukupnom poretku orahovačka Osnovna škola zauzela 17. mjesto i jedina je škola s područja Virovitičko-podravske županije u prvih 30 škola. Osim toga, vrijedno priznanje stiglo je i u ruke učitelja Muzafera Osmanija koji je bio jedan od osam posebno nagrađenih učitelja u Hrvatskoj, a za to je primio plaketu “Prijatelj djece u prometu”.

Natjecanje je provedeno putem “Prometne učilice”, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, a iz orahovačke Osnovne škole sudjelovalo je ukupno 70 učenika. Amna Osmani je u konkurenciji četvrtih razreda osvojila 12. mjesto. U konkurenciji petih razreda, osim spomenute Noni Lešić, Roko Rađenović je zauzeo 36. mjesto, Amra Osmani 53., a Tonka Kenji 69. mjesto. Među učenicima sedmih razreda, Tin Lenardo je zauzeo 29. mjesto, dok je kod osmih razreda Ivona Lovrić bila 29., Nika Rađenović 48., Stefan Ličinić 83., a Laura Maligec 84.

I ovogodišnje natjecanje u poznavanju prometnih propisa organiziralo je Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet, a sufinancirano je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.
Cilj ovog natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja mladih u prometnim nesrećama. (www.radioorahovica.com)

Share Button