Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. ožujka 2021.

Javno vatrogasna postrojba Virovitica bogatija za dugo navalno vozilo koje je nabavljeno u sklopu projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH

Predstavnici Javno vatrogasne postrojbe Virovitica, u Zagrebu su, u Policijskog akademiji, sudjelovali na svečanoj primopredaji novog dugog navalnog vozila. Vozilo je nabavljeno u okviru projekta “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” između Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice, a odluku o dodjeli istih je donijelo Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Virovitičko- podravske županije. Svečanoj primopredaji prisustvovali su, Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova te Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik.

– Vozilo koje je stiglo u našu postrojbu u Virovitici je navalno vozilo dugo podvozja Mercedes-Benz ATEGO. Ono je opremljeno najmodernijim uređajima i vatrogasnom opremom te je drugo vozilo iz ovog projekta koje je stiglo na područje Virovitičko- podravske županije. Prvo vozilo – autocisterna, prije nekoliko tjedana je stiglo u DVD Orahovicu, a naredna dva doći će još u DVD Pitomaču i JVP Slatina – izjavila je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus.

Projekt “Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH” je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projekt koji vodi Ministarstvo unutarnjih poslova se financira 85% iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegov je cilj povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj. (vz-vpz.hr)

Share Button