Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. kolovoza 2021.

Contesse svojim čarobnim glasovima oduševile Makedonce: Sudjelovale na Kostoski festivalu


Članice Vokalnog ansambla Contesse u nedjelju su se vratile iz Ohrida u Sjevernoj Makedoniji gdje su bile sudionice Kostoski međunarodnog festivala. Riječ je o festivalu koji nije natjecateljskog karaktera, već ima za cilj prikazati kulturu, glazbu, pjesme i tradiciju različitih država diljem svijeta, a uz to stvoriti nova prijateljstva i veze među sudionicima.

Ohridski festival održava se na više otvorenih lokacija, a zbog epidemiološke situacije predstavnici Hrvatske bili su odvojeni od sudionika iz drugih država. Festival započinje svečanim defileom svih sudionika ulicama Ohrida do mjesta održavanja festivala. Putem se zajednički pjevaju narodne pjesme i ponosno pozira prolaznicima koji fotografiraju cijeli mimohod. Nakon toga slijede nastupi pojedinačnih skupina.
Hrvatsku su ove godine predstavljali članovi mješovitog zbora INA iz Zagreba na čelu s dirigentom Bojanom Pogrmilovićem i uz pratnju orkestra Mladost iz Samobora, KUD Ždala iz Koprivničko-križevačke županije, Stjepan i Kristina Večković na gajdama te Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja.

Contesse su na festivalu predstavile svoj rad, predstavile Suhopolje i Virovitičko-podravsku županiju te u potpunosti ostvarile cilj festivala. Kvaliteta njihovoga rada prepoznata je i od strane vrsnih managera i glazbenih pedagoga što će rezultirati novim prijateljstvima i suradnjama. (www.icv.hr, mt)

 

Share Button