Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. prosinca 2021.

Kino Slatina dobilo filmsko platno i DCP projektor pa će se filmski hitovi moći gledati na tri metra većem platnu od dosadašnjeg

Na natječaj Ministarstva kulture “Javne potrebe u kulturi, programi gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture 2020. godine”, Pučko otvoreno učilište Slatina javilo se s projektom „Kino za sve generacije“ za programsku djelatnost digitalizacija i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture. Od traženih 400.000,00 kn, Pučko otvoreno učilište Slatina dobilo je 300.000,00 kn. Projekt je vrijedan 436.871,25 kn, a Grad Slatina osigurao je 50.000,00 kn. Ostatak financija osiguralo je POU Slatina iz vlastitih sredstava.

Ovo je kino jedini kinematograf na području Virovitičko-podravske županije koji radi više od 100 godina (uz vrlo kratke prekide za vrijeme Domovinskog rata) te ima dvije kinodvorane. Broj posjetitelja kina raste iz dana u dan, unatoč covid pandemiji. Pritom organiziraju brojne događaje i njeguju hrvatski i europski film. Ovim su se projektom „ponovili“ u DCP projektor za Art dvoranu koji će zadovoljiti zahtjevniju publiku, i to čim epidemiološke prilike dozvole. Ovih božićnih blagdana publika će imati priliku na novom roll motoriziranom platnu 9×5 u Velikoj dvorani pratiti najnovije filmske hitove. Za usporedbu, platno je tri metra veće od prijašnjega. S obzirom na to da je ovaj zahvat malo veći, nastavak uljepšavanja kino dvorane, nastavit će se i u 2022. godini. U planu je obući konstrukciju platna te zamijeniti dotrajalu rasvjetu na pozornici. (POU Slatina)

Share Button