Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. veljače 2022.

Održana 2. dionička radionica u sklopu projekta Izrada Plana upravljanja područjem ekološke mreže Ilova

U Garešnici je održana 2. dionička radionica u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 041, koji obuhvaća područja ekološke mreže uz rijeku Ilovu, Ribnjake Končanica, Livade kod Grubišnog Polja, Ribnjake Poljana i Poilovlje s ribnjacima, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine: predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja – Zavod za zaštitu okoliša i prirode, predstavnici vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici iz sve 4 županije.

Nakon pozdravnih riječi predstavnika izrađivača Plana upravljanja Ane Sindik, tvrtka Particip GmbH, sudionicima su se obratile Spomenka Mlinarić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije i Mila Preradović, Zavod za zaštitu okoliša i prirode.

Sudionike je sa područjima izrade Plana upravljanja i aktivnostima radionice upoznala Marija Martinko Ivanov, stručnjakinja za planiranje upravljanja ispred tvrtke Particip. Dionici su podijeljeni u tri radne grupe prema području rada i djelovanja, ali i prema temama: očuvanje prirodnih vrijednosti i mozaičnog krajobraza, održivo korištenje prirodnih dobara i upravljanje posjećivanjem, kulturna baština i suradnja s lokalnom zajednicom. Dionici su raspravljali o temama i podtemama te općim ciljevima predloženima od strane Javnih ustanova, koje su ih ujedno imale prilike i revidirati. Javne ustanove i dionici su zajednički identificirali neke od aktivnosti upravljanja koje će biti obuhvaćene Planom.

Na završetku radionice, moderatori su predstavili rezultate i zaključke radnih grupa te pozvali dionike na sudjelovanje na budućim dioničkim radionicama. Više o ovome možete vidjeti OVDJE. (virovitica-nature.hr)

Share Button