Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. travnja 2022.

Učenici i nastavnici Industrijsko-obrtničke škole Slatina u turskom Manavgatu u sklopu Erasmus projekta

Prvog dana mobilnosti u turskom gradu Manavgat u sklopu Erasmus projekta C.A.L.L. učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, uz učenike škola partnera iz Turske, Makedonije i Rumunjske, predstavili su svoje škole i zemlje iz kojih dolaze.

Tomislav, Lea, Lana, Gordana i Sara odlično su na engleskom jeziku upoznali sudionike mobilnosti sa strukama i zanimanjima koja imaju u svojoj školi, aktivnostima koje provode i projektima u kojima škola sudjeluje. Učenici su bili i sudionici kviza u kojemu su odgovarali na pitanja o državama i gradovima iz kojih dolaze ostali partneri u projektu, ali su i sami izrađivali kviz u digitalnom alatu Kahoot.

U sklopu poslijepodnevnog obilaska grada, učenici su obišli džamiju i slapove na rijeci Manavgat. Učenici, u pratnji nastavnica Svjetlane Dupan i Jasne Varga, su uživali u upoznavanju novih prijatelja, kultura i stjecanju novih znanja i vještina.

U programu ovog studijskog putovanja su kulturni obilasci i svladavanje mnoštva novih digitalnih alata, razmjena kulture i aktivnosti za poticanje čitanja. (www.vpz.hr, Industrijsko-obrtnička škola Slatina)

Share Button