Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. svibnja 2022.

Donacija pedijatrijskim ambulantama: Slikovnice i knjige uljepšat će mališanima čekanje na pregled

Ravnatelj Robert Fritz i knjižničarka suradnica Sonja Markotić Blažević predali su danas (četvrtak) pedijatrijskim ambulantama dr. Ire Amšel Žigman i dr. Mirne Vizinger-Koledić slikovnice i knjige koje su u okviru akcije „Čitam, dam, sretan sam-svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” sakupili pojedinci, ali i odgojno-obrazovne ustanove s područja Virovitice.

Akcija sakupljanja ove građe održavala se u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se svake godine obilježava 14. veljače.

  • Ovom donacijom odlučili smo razveseliti malene čitatelje koji se zateknu u pedijatrijskim ambulantama. Među pedesetak naslova koji će od danas biti dostupni u čekaonici svaki će mališan moći pronaći nešto za sebe. Ova akcija je još jedna u nizu suradničkih aktivnosti koje Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica provodi s ustanovama i institucijama na lokalnoj i područnoj razini – poručili su predstavnici Knjižnice.

Akcijom poput ove, dodaju, izlazi se izvan okvira prostora Knjižnice i promiče čitanje za sve pojedince i društvene skupine.

  • Zdravstvene ustanove su od posebnog značaja u našoj viziji unapređenja knjižnične djelatnosti jer okupljaju velik broj potencijalnih korisnika. Jedan od važnijih ciljeva u bližoj budućnosti je uspostava knjižničnog stacionara u OB Virovitica – najavili su.

Slikovnice i knjige tako će mališanima razbiti strah od liječnika, pomoći u čekanju na red i razveseliti ih likovima s kojima odrastaju kroz priče.

(www.icv.hr, GCKVT)

Share Button