Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. svibnja 2022.

Projekt Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000: Radne grupe za šumarstvo i vodno gospodarstvo Regionalnog parka Mura – Drava

U Osijeku su održani sastanci radnih grupa za šumarstvo i vodno gospodarstvo u procesu izrade Plana upravljanja pod šifrom 007, koji obuhvaća područje Regionalnog parka Mura-Drava, kroz provedbu projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000.

Na radnim sastancima su sudjelovale predstavnice vanjskog suradnika i izrađivača plana tvrtke Particip GmbH, djelatnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, kao i relevantni dionici za vodno gospodarstvo i šumarstvo na području Regionalnog parka Mura-Drava i pridruženih zaštićenih područja i područja ekološke mreže (PU 007) na području Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Nakon pozdravnih riječi predstavnice izrađivača Plana upravljanja Ivane Laginje, tvrtka Particip GmbH i Ivane Pavasović, v.d. ravnatelja Javne Ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije i Tatjane Arnold Sabo, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovime prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, sudionike je sa područjima izrade Plana upravljanja i aktivnostima radne grupe upoznala Andrea Solić, dodatna stručnjakinja za planiranje, Particip GmbH.

Dionici su podijeljeni u 2 radne grupe prema području rada i djelovanja, ali i prema temama: vodno gospodarstvo i šumarstvo. Dionici su raspravljali o pritiscima i prijetnjama, raspravljali o mogućnostima uključivanja sektora šumarstva i vodnog gospodarstva u provedbu plana upravljanja te zajedno revidirali predložene aktivnosti s prethodno održanih dioničkih radionica. Više možete vidjeti OVDJE (virovitica-nature.hr)

Share Button