Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. lipnja 2022.

“ART FANTASY” U Gradskom muzeju Virovitica otvorena izložba umjetničkih radova hrvatskih branitelja iz Zagreba

U holu Gradskog muzeja Virovitica otvorena je izložba umjetničkih radova hrvatskih branitelja i njihovih gostiju pod nazivom “Art Fantasy”. Svoje likovno umijeće na ovoj su izložbi, koja traje do 15. srpnja, ove godine pokazali slikari Duško Šibl, Snježana Šebalj, Marijana Vuković, predsjednik udruge Dražen Pilić, Franjka Prša, Andrijana Ucović Pilić i članovi braniteljske Udruge “Topnik” 1. gardijske brigade HV.

Organizatori ove izložbe su Kulturno športska braniteljska udruga “Uvijek vjerni domovini” iz Zagreba, Udruga topnika 1. gardijske brigade “Tigrovi”, HVIDR-a Virovitica i HVIDR-a Slatina, a sve u suradnji s Gradom Virovitica i Gradskim muzejom Virovitica.

Uz pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alena Bjelicu, koji je ujedno i otvorio izložbu, te ravnateljicu Gradskog Muzeja Virovitica Mihaelu Kulej, na ovoj su izložbi nazočili i predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac, te predsjednik HVIDR-e Slatina Nenad Križić.

  • Ova izložba će uvelike obogatiti sadržaj našeg muzeja. “Art Fantasy” vrijedna je tim više da udruga iz Zagreba potiče svoje članove da se izražavaju kroz svoje likovne radove i na taj način povećaju kvalitetu svog života i smanje stres koji su stekli u Domovinskom ratu kojeg su proveli u prvim linijama fronte. Drago mi je što su ovaj naš prostor izabrali za svoje lijepe uratke, a Gradski muzej u Virovitici otvoren je ne samo za braniteljske udruge već za sve one koji teže umjetničkom izričaju, neovisno o kojoj je likovnoj tehnici riječ – rekla je ravnateljica Mihaela Kulej.

Predsjednik Kulturno športske braniteljske udruge Dražen Pilić iskazao je zadovoljstvo suradnjom zagrebačkih i virovitičkih branitelja s Gradom Virovitica i Gradskim muzejom u Virovitici.

  • Ovo je samo još jedan od dokaza da građani razumiju braniteljsku težnju da svoje vrijednosti iz rata produže i u miru. Na ovaj način ne samo da se jača važnost ovog projekta koji ima značajnu terapijsku vrijednost za hrvatske branitelje, nego se i oplemenjuje sadržaj ovakvih prostora poput ovog lijepog Gradskog muzeja. Naši radovi izlagali su se diljem Hrvatske, pa čak i van naše države, što je dodatni plus i motiv za naše stvaraoce. Ovom prigodom bih svima njima zahvalio, ali isto tako i braniteljima iz Virovitice, virovitičkoj lokalnoj samoupravi na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, a napose Gradskom muzeju Virovitica i ravnateljici Mihaeli Kulej – zahvalio je Dražen Pilić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

Share Button