Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. lipnja 2022.

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac sudjelovala u internacionalnom Studijskom posjetu Litvi

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac; Patricija Karaman putem Aktivnosti umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti sudjelovala je u internacionalnom Studijskom posjetu „Explore EU programme opportuinities avaliable to youth with intellectual disabilites“ koji se održao u glavnom gradu Litve, Vilinusu.

Kao jedina predstavnica koja dolazi iz Republike Hrvatske, na aktivnosti je sudjelovala sa polaznicima iz Portugala, Italije, Belgije, Malte, Danske, Grčke, Nizozemske te domaćinima i organizatorima iz Litve.

U sklopu ove međunarodne aktivnosti, održane su posjete dnevnom centru „Blessed J. Matulatias“, Jaunuolių dienos centras“ i zajednici „L ‘arche Vilnius“ koji okupljaju mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Također, na tečaju se razgovaralo o mogućnostima u okviru Erasmus + projekata i Europskih snaga solidarnosti s naglaskom na volontiranje uz zorni prikaz strateških partnerstva.

Odrađeni Studijski posjeti uvelike su korisni kako bi se uvidjeli primjeri dobre prakse, te kako bi u sklopu aktivnosti koje provodi Udruga Vretenac započeli sa provođenjem Erasmus+ projekta, te neke od viđenih metoda primijenili i u vlastitom radu.

Također od velike važnosti bila su i neformalna druženja svih sudionika, te razmjena iskustva u radu sa mladim osoba s intelektualnim teškoćama, kao i razmjena ideja te planiranje zajedničkih budućnih međunarodnih projekata.

(slatina.net, Patricija Karaman)

Share Button