Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. srpnja 2022.

U Čačincima organiziran “Memorijal sjećanja Željko Erceg –Lujza, Tomislav Šimanović i Ivica Žemberi“

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja 30. godina od osnutka udruge i Dana sjećanja na umrle članove udruge, danas je u Čačincima organizirala “Memorijal sjećanja Željko Erceg –Lujza, Tomislav Šimanović i Ivica Žemberi“. Memorijal je započeo odavanjem počasti navedenim braniteljima na njihovom grobnom mjestu na mjesnom groblju u Čačincima, a potom je memorijal svečanošću u Domu kulture i otvoren . Obratio se prvo predsjednik ZUiČ HVIDR-e VPŽ Mato Bubaš podsjetivši na važnosti i vrijednost ovakvih memorijala koji čuvaju svako ime hrvatskog branitelja.

  • Memorijal za našeg kolegu Željka Ercega-Lujzu je počeo još prije nekoliko godina i ja kada sam došao na čelo županijske HVIDR-e odlučio sam da se isti proširi jer imamo više umrlih naših članova pa tako danas nosi naziv osim po Željki i po Tomislavu Šimanoviću i Ivici Žemberiju. Cilj je da se što više branitelja spominje na jednom mjestu i da nas što više dolazi na ovakve događaje. Evo danas su na ovom Memorijalu sudjelovale udruge HVIDR-a Virovitica, Slatina, Orahovica i ekipa naše županijske HVIDR-e i to u disciplinama viseća kuglana, bela i elektronski pikado, svi smo zajedno odali počast tim našim dečkima na njihovim grobnim mjestima i od srca hvala svima koji su se odazvali – rekao je Bubaš.

Memorijal je otvorio Anto Krišto u ime Ministarstva hrvatskih branitelja koji je posebno odao priznanje Mati Bubašu na ogromnom trudu u očuvanju istine o Domovinskom ratu te sjećanja na poginule hrvatske branitelje.

  • Mato Bubaš je veliki borac za svakog hrvatskog branitelja i ja mu se zahvaljujem kao i Iliji Nikoliću iz Slatine, koji su neumorni i to rade srcem. Pomoć je braniteljima uvijek potrebna i zato ova dva čovjeka zaslužuju ogromno priznanje. Hvala vam svima koji ste došli i koji zajedno s Matom činiti sve da se hrabrost i žrtva hrvatskih branitelja i Domovinski rat nikada ne zaborave – rekao je Krišto.

Nakon završenih svih natjecanja po disciplinama, u električnom pikadu 1. mjesto osvojila je HVIDRA Slatina, druga je je bila Virovitica, a treća županijska HVIDR-a. U visećoj kuglani ekipno pobjedu je odnijela županijska HVIDR-a, drugo mejsto pripalo je Slatini, a treće Orahovici dok je u pojedinačnom dijelu natjecanja slavio Damir Krklec iz HVIDR-e VPŽ, drugi je bio Franjo Kraljik iz slatinske HVIDR-e dok je također Slatinčan Marin Peršić oko vrata stavio broncu. U kategoriji igre belot najbolji je bio par Siniša Kasa – Zoran Kovačević iz HVIDR-e Virovitica, drugi je bio par Stjepan Pavić-Dragan Babac iz HVIDR-e Orahovica dok je treće mjesto pripalo paru Boris broš-Željko Kuhar iz HVIDR-e VPŽ.

Nagrada najboljima uručili su obitelji branitelja kojima je turnir i posvećen te predsjednik općinskog Vijeća Čačinci Tomislav Tomić i predsjednik ZUiČ HVIDR-e i Odbora za branitelje VPŽ Mato Bubaš koji je u čast 30 godina županijske HVIDR-e te preminulih članove ove udruge zajedno s kolegama VBR-ovcima odvozio Biciklističku vožnju sjećanja Virovitica-Čačinci. Na kraju proglašenja najboljih, županijska HVIDR-a uručila je povelje zaslužnim članovima udruge HVIDR-a Orahovica te posthumno Željku Ercegu, Tomislavu Šimanoviću i Ivici Žemberiju.

(www.icv.hr, vg)

Share Button