Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. srpnja 2022.

U Slavonskom Brodu otvorena izložba fotografija „Volim svoju županiju“, među nagrađenima je i naš Ivan Selci

Nakon što je službeno završen natječaj, a potom i izabrane najbolje fotografije, u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod svečano je otvorena izložba “„Volim svoju županiju“ Hrvatske zajednice županija čiji je cilj bio građanima približiti dijelove Lijepe Naše za koje možda nisu ni znali da postoje. Podsjetimo, natječaj „Volim svoju županiju“ pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svih županija koje ulaze u postav putujuće izložbe.

Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima – od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, a svake godine, nakon otvaranja posljednje izložbe, cijeli postav donira se jednoj ustanovi na čijim zidovima nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva.

Ovogodišnju izložbu svečano je otvorio predsjednik HRVZŽ, župan Brodsko-posavske županije, Danijel Marušić.

  • Danas mogu reći da smo uspjeli u svojoj namjeri da se približimo i mlađoj populaciji. Fotografije su potaknule korisnike društvenih mreža na aktivnost: podijeljene su više od tisuću puta, lajkane tko zna koliko puta, no ono najvažnije je da potiču povezivanje s predivnim mjestima koje krije svaka županija – rekao je, tom prilikom, Marušić.

Stručni žiri i ove je godine birao najbolje fotografije po županijama, a ukupan broj bodova definirao je konačnu rang listu. Osim žirija, nagrađena je i fotografija koja je prikupila najviše glasova putem aplikacije volimzup.hr. Predsjednica žirija je i ove godine bila profesionalna fotografkinja Marija Milin, a uz nju su najbolje fotografije birali: Petra Vadlja iz Međimurske, Franca Moscarda iz Istarske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije.

Na svečanosti otvorenja predsjednik HRVZŽ Danijel Marušić zajedno s predsjednicom stručnog žirija dodijelio je nagrade i priznanja najboljim fotografijama: Dejanu Adžiću iz Bjelovarsko-bilogorske županija, Suzani Kevek iz Ličko-senjska županije, Lidiji Škoro iz Varaždinske županije te Ivanu Selciu, iz Virovitičko-podravske županije,a spomenuti su i drugi autori vrijednih fotografija. U kategoriji najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija, to su Mary Crnković Pilaš iz Zagreba, koja šalje pozdrave iz Portugala. U kategoriji najbolje fotografije snimljene dronom; Vladimir Bogovičič iz Primorsko-goranske županije, iz koje je i fotografija s najviše osvojenih lajkova, autorski rad Dorijana Delosta.

(slavonski.hr, Fotografije: BPŽ)

Share Button