Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. srpnja 2022.

Ovogodišnje, 8. “Kino pod zvijezdama” u Slatini započelo lutkarskim igrokazom za djecu i akcijskim filmom “Za smrt nema vremena”

U Slatini je službeno započela manifestacija koju organizira Pučko otvoreno učilište Slatina pod nazivom “Kino pod zvijezdama”.

Uoči samog otvaranja, Društvo Naša djeca Slatina pripremilo je zanimljivu kreativnu radionicu “Na krilima mašte” za mališane, a predstavila se i Udruga AUM Slatina s prezentacijom svojih najmlađih članova, polaznika “Super relax kids” programa.

Na otvaranju “Kina pod zvijezdama” sve je nazočne, među kojima je bilo najviše djece, pozdravila i ugodnu im zabavu poželjela ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

  • Posebna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas na ovoj našoj ljetnoj pozornici ispred kina na osmoj po redu manifestaciji “Kina pod zvijezdama”. Kao što i sami znate program je iz godine u godinu upotpunjen novim sadržajima te smo mu zbog toga dodali i podnaslov “Ljeto u kinu”. Prvo bih se zahvalila svim sponzorima koji su pomogli da ova tri tjedna uživate, prije svega Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini i Turističkoj zajednici Grada Slatine, zatim Kino mreži udruga nezavisnih kinoprikazivača, Hrvatskom audivizualnom centru, Udruzi mladih Krik, Udruzi AUM i Društvu naša djeca Slatina – rekla je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac.

S nekoliko riječi obratio se i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

  • Meni kao rođenom Slatinčaninu uvijek je drago kada dolazim u svoj grad. Čestitao bih svima koji su omogućili da se ova manifestacija održi već osmu godinu za redom. Ovo je još jedan značajan događaj koji obogaćuje kulturnu ponudu na području Virovitičko-podravske županije – rekao je Marijo Klement i zaželio svima ugodnu zabavu svih ovih dana “Kina pod zvijezdama”.

Ovogodišnju manifestaciju “Kino pod zvijezdama” službeno je otvorio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

  • Lijepo vas je vidjeti već prvog dana u ovolikom broju i nadam se da će svih ostalih dana trajanja “Kina pod zvijezdama” biti tako. Organizatorima želim da ih prati lijepo vrijeme i da se sve što su pripremili održi kako su i planirali. Proglašavam ovo 8. “Kino pod zvijezdama” otvorenim – rekao je Ilija Nikolić.

Za prvi dan organizatori su na ljetnoj pozornici ispred POU Slatina pripremili predstavu za najmlađe, lutkarski igrokaz “Mudra sova i lukava lisica” Teatra Gavran iz Zagreba. Nakon predstave za djecu, za one malo starije prikazan je akcijski film “Za smrt nema vremena”.

Otvaranju su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak, predsjednica Društva Naša djeca Slatina Ivana Stupar, predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan i drugi.

Sve dane trajanja “Kina pod zvijezdama” ulaz na ljetnu pozornicu je besplatan.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

Share Button