Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. kolovoza 2022.

Orahovački Crveni križ dobio prostor za hranu i odjeću

Gradsko društvo Crvenog križa dobilo je nužan prostor za skladištenje hrane, odjeće i ostalih stvari koje su do sada bili arhivirani u neadekvatnom prostoru.

Naime, orahovački Crveni križ dobio je na korištenje od tvrtke Panturist-Arriva prostor ispod svog ureda, točnije bivšu čekaonicu i prostore autobusnog kolodvora uključujući i sanitarne čvorove.

  • Ovo je odličan prostor za nas koji će biti adekvatno i na pravi način iskorišten. Dobili smo ga uz simboličan najam, a na nama je samo da ga uredimo i dovedemo u normalno stanje jer znamo da je isti oko 20 godina zapušten. Mi smo odmah prionuli radu i čišćenju i nakon toga slijedi prenošenje hrane, odjeće i drugih stvari kojima je nužno uredno skladištenje – poručuju iz orahovačkog gradskog društva Crvenog križa te naglašavaju kako je privremeno rješenje i dogovor s Panturistom-Arrivom uz mogućnost nastavka suradnje što bi zasigurno bilo na obostrano zadovoljstvo.

U prvim radovima uređenja, pranja prozora, čišćenja podova i svih prostorija GDCK-u Orahovica u pomoć su uskočili polaznici Ljetnog kampa evanđeosko-pentekosne crkve Betanija Orahovica koji su se sami ponudili pomoći.

  • Svake godine polaznici kampa nešto učine za Orahovicu i njene udruge jer osjećamo kako je ovo naš grad. Imamo dugogodišnju uspješnu suradnju s orahovačkim Crvenim križem i njihovim nekada ravnateljem, a danas stručnim suradnikom Željkom Kišem i ove godine smo im odlučili ponovno pomoći na naše veliko zadovoljstvo – rekao je voditelj kampa Ratko Medan.
(www.icv.hr, vg)
Share Button