Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. kolovoza 2022.

Održan 20. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske „Slatki na Papuku“

U organizaciji Dijabetičke udruge Orahovica, u središnjem je gradskom parku  u Orahovici održan 20. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske „Slatki na Papuku”, manifestaciju edukacije, zdravstvene zaštite, rekreacije, turizma i zabave i jedan je od događaja koji okuplja najveći broj dijabetičara iz RH i susjednih zemalja.

Na ovome skupu okupilo se oko 120 gostiju iz cijele Hrvatske: Virovitice, Slavonskog Broda, Garešnice, Velike Gorice, Malog Lošinja, Slatine i iz Jastrebarskog, te iz susjedne BIH   iz Tešnja. Osim boravka na svježem zraku i druženja, cilj ovakvih okupljanja je razmjena iskustava te novih saznanja o suzbijanju i liječenju šećerne bolesti.

Za sportske igre bila je zadužena Udruga branitelja iz Duge Međe u disciplinama viseća kuglana, pikado, bacanje potkove  i ples srca a gdje su na kraju najbolji bili i nagrađeni medaljama i prijenosnim peharom. Za zabavni dio programa bilo je zaduženo Kulturno-umjetničko društvo “Čačinci” iz Čačinaca.

Nazočne na skupu u uvodu je pozdravio predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević, rekavši kako je izuzetno zadovoljan s velikim brojem odaziva , te se zahvalio svim udrugama na dolasku . Rekao je i to kako je cilj ovog skupa izvan svega  međusobno druženje, razmjena iskustava o borbe s  opakom bolešću, te želja da jedni drugima pognu  što više mogu i na kraju da se  zabave.

Nazočne je potom pozdravio i Gradonačelnik grada Orahovice, Saša Rister, koji je i otvorio 20. tradicionalni međunarodni skup dijabetičkih udruga Hrvatske

  • Ja vas sve lijepo pozdravljam u ime  Grada Orahovice, želim vam svima dobrodošlicu ovdje u Orahovici. Kao što znate zbog radova na izletištu Jezero ove godine 20. tradicionalni međunarodni skup nismo bili u mogućnosti organizirati kao i svih ovih godina do sada na jezeru. Ja vas još jednom pozdravljam, želim da se dobro zabavite i naravno želim da se vidimo i sljedeće godine u što većem broju – rekao je Rister, te otvorio manifestaciju.

(radioorahovica.hr)

Share Button