Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. rujna 2022.

Kadetske košarkašice ŽKK Virovitice pozvane da igraju regionalnu LWB ligu u kojoj igraju klubovi iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske

Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Virovitica pozvane su da igraju regionalnu LWB ligu (League without borders).

LWB regionalna liga okuplja klubove iz Italije, Austrije, Slovenije i Hrvatske koji kvalitativno i organizacijski mogu odgovoriti zahtjevima organizatora natjecanja. Ovo je svakako veliki iskorak nakon desetogodišnjeg rada u klubu i još jednom pokazuje da je Virovitica prepoznata kao košarkaška sredina te da brojni uspjesi koji su ostvareni u proteklih nekoliko godina nisu prošli nezapaženo.

Virovitičanke su ove godine dobile poziv za natjecanje u ligi za kadetkinje tj. za djevojke do 17 godina starosti, a ukoliko zadovolje sve postavljene zahtjeve glede organizacije i rezultata, iduće godine mogu očekivati i poziv za nastup u dvije kategorije odnosno kao mlađe kadetkinje do 15 godina starosti i kadetkinje do 17 godina starosti.

Virovitičankama će ovo biti i prvi službeni izlazak na međunarodnu scenu, a Ženski košarkaški klub Virovitica dobio je i organizaciju turnira u Virovitici koji će se održati 17. prosinca ove godine.

Na turniru u Virovitici će uz hrvatski Slavonac koji se već više godina natječe u ovoj ligi, nastupiti i talijanska ekipa Interclub Muggia. Utakmice se igraju turnirski kroz četiri turnira na kojima igraju po tri ekipe te najbolje četiri ekipe igraju Final Four koji je prošle godine odigran u Sloveniji.

Uz navedeni turnir, Virovitičanke će odigrati i prvi turnir u Požegi 22. listopada, treći turnir u Klagenfurtu u Austriji 21. siječnja te četvrti turnir u Rijeci 25. veljače 2023. godine dok će se završnica odnosno Final Four odigrati u svibnju iduće godine.

Treba naglasiti da se u ligi natječu i prvoligaške ekipe iz Hrvatske: Plamen Požega, FSV iz Rijeke i ARX Falcons te podmladak slovenskih prvoligašica Kranjska Gora Jesenice i austrijskih prvoligašica Team Karten.

Iako se radi o renomiranim prvoligaškim klubovima, vjerujemo da će virovitičke košarkašice uspješno nositi ime svog grada te biti ‘tvrd orah’ za svaku od navedenih prvoligaških ekipa.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

Share Button