Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. rujna 2022.

Učim, vježbam i mijenjam svijet: U Virovitici obilježen Europski tjedan sporta

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije već nekoliko godina nizom aktivnosti obilježava Europski tjedan sporta. Ove godine obilježavanje je počelo Među-graničnim cestovnim polumaratonom Virovitica – Barcs, a nastavilo se u subotu 24. rujna edukacijskom radionicom “Učim, vježbam i mijenjam svijet”, koja se održala na košarkaškom terenu Gimnazije Petra Preradovića i u gradskom parku. Četrdesetak mališana predškolskog i školskog uzrasta pod stručnim vodstvom Tanje Lesić i tajnice Sportske zajednice Virovitičko–podravske županije Dore Međimorec, djeca su aktivno, kroz niz igara provela sat vremena.

  • Uz podršku Virovitičko-podravske županije, Sportske zajednica grada Virovitice, tvrtke Brana i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije nastavili smo s obilježavanjem Europskog tjedan sporta. Danas su naši najmlađi sugrađani na zanimljiv i edukativan način mogli upoznati neke od sportova, a usput se i rekreirati – objasnila nam je Dora Međimorec.

Na kraju su, za uspomenu, svi sudionici dobili prigodne majice, ruksake i naljepnice.

  • Trčali smo i igrali se. Billo nam je baš zanimljivo – rekla nam je osmogodišnja Nora.
  • Uz trčanje i igru, bilo nam je baš lijepo. Inače redovito igram nogomet – zaključio je Nikola. (www.icv.hr, Fotografije: Mario Šolc)
Share Button