Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2022.

Tehnička škola Virovitica svoj će medicinski razred uključiti u projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza Medicinari u školskom sportu

Medicinari u školskom sportu projekt je pokrenut s ciljem razvoja više razine zdravstvene prosvijećenosti putem zdravstvenog odgoja i edukativnih radionica.

U školskoj godini 2022./2023. svoje je sudjelovanje potvrdilo već nekoliko škola, a najnoviji dodatak projektu je medicinski razred Tehničke škole Virovitica čija će profesorica Valentina Polić biti koordinatorica projekta.

Viša savjetnica za programe zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti Martina Miklečić posjetila je Tehničku školu Virovitica s tajnicom Županijskog školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Dorom Međimorec i potaknula potpisivanje sporazuma sa školom s ciljem pružanja praktičnog iskustva medicinskom razredu na županijskim i državnim prvenstvima u školskom sportu.

Ravnatelj škole prof. Dino Davidović pružio je veliku podršku za daljnji razvoj projekta, a učenici će već ove godine imati priliku sudjelovati na županijskim natjecanjima i državnim prvenstvima kao asistencija medicinskoj službi.

Ova suradnja izvrstan je poticaj za daljnji razvoj projekta na nacionalnoj razini, a Hrvatski školski sportski savez raduje se potvrdama još nekoliko škola koje će se ove školske godine uključiti u ovaj projekt.

Projekt se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva znanosti i obrazovanja, a više o prijašnjim godinama projekta pročitajte OVDJE.

(skolski-sport.hr)

 

Share Button