Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. studenoga 2022.

U Virovitici održano licenciranje i relicenciranje potražnih K9 timova HGSS-a

U organizaciji Odjela K9 potražnih timova Komisije za potrage i lavine, a u domaćinstvu Stanice Orahovica, na virovitičkoj Bilogori ovog se vikenda održalo jesensko licenciranje potražnih K9 timova HGSS-a, relicenciranje već aktivnih timova i redoviti mjesečni trening ovog odjela.

U HGSS-u licencu potražnog K9 tima potrebno je obnoviti svake tri godine. Ovom prilikom relicenci je pristupilo takvih šest timova i svi su je uspješno položili.

Uz Virovitičke ribnjake ovog vikenda radilo je 30 potražnih timova HGSS-a iz cijele Hrvatske. Što oni znače za službu, kako treniraju, što su im zadaće i mogućnosti te koliko su važna karika u sustavu zaštite i spašavanja u subotu su saznali predstavnici Policijske uprave Virovitičko-podravske županije, načelnik Siniša Knežević i Centra 112, voditelj odjela inspekcije Službe civilne zaštite Virovitica Darko Mikolić, koji su obišli timove na terenu.

  • Na pomoći u organizaciji ovog vikenda HGSS Stanica Orahovica zahvaljuje Upravi hrvatskih šuma Slatina i Šumariji Virovitica – poručili su iz HGSS-a.

(hgss.hr; foto: HGSS)

Share Button