Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. studenoga 2022.

Rotary klub Virovitica predao Glazbenoj školi Jan Vlašimsky donaciju od 5.000,00 kuna za darovitu djecu

Rotary klub Virovitica, u petak je uručio Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica donaciju od 5.000,00 kuna za darovite učenike. Ravnatelju škole Damiru Mihaljeviću donaciju je predala predsjednica kluba Sanja Sudar. Naime, Rotary klub Virovitica, kao jedan od najmlađih u Hrvatskoj, odlučio je donacije prikupljene tijekom charter večeri, odnosno večeri svečanog otvorenja kluba, dodijeliti upravo virovitičkoj Glazbenoj školi.

Prepoznali smo njihovu agilnost, želju za uspjehom, mlade talente koji pohađaju ovu školu i smatramo da bi ova donacija bila jedan lijep poticaj za njihovo daljnje usavršavanje – rekla je predsjednica Rotary kluba Sanja Sudar.

Ravnatelj Glazbene škole Jan Vlašimsky Damir Mihaljević zahvalio im je što su prepoznali njihov trud i rad.

Naši učenici marljivo rade, idu na natjecanja i postižu izvanredne rezultate. Ova sredstva bit će za darovite učenike, odnosno bit će biti utrošena na njihovu edukaciju na raznim seminarima i radionicama. Svoj rad i trud naši učenici najbolje dokazuju na natjecanjima i to je najveći imperativ za njihovo buduće školovanje. Činjenica je da naši učenici upisuju akademiju, do 2013. godine imamo 17 studenata na akademiji, neki završavaju, a neki već i rade kod nas u školi – rekao je ravnatelj Damir Mihaljević.

Inače, Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica, uključujući dislocirane odjele u Pitomači i Suhopolju, broji ukupno 352 učenika (osnovna i srednja škola) te 130 polaznika Glazbene igraonice, a interes je iz godine u godinu sve veći. (virovitica.hr)

Share Button