Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. studenoga 2022.

Novo vodstvo Radne skupine za pravna pitanja Hrvatske zajednice županija, za voditeljicu je izabrana Anamarija Bralić Silić

U Zagrebu je održana sjednica Radne skupine za pravna pitanja Hrvatske zajednice županija. Bila je ovo prilika da članice upoznaju s aktivnostima i rasprave aktualna pitanja, ali i odabere novo vodstvo navedene Radne skupine. Za voditeljicu je jednoglasno izabrana Anamarija Bralić Silić iz Splitsko-dalmatinske županije, dok je za njezinu zamjenu, također jednoglasno, izabrana Renata Skoko iz Varaždinske županije. Uvodno je prisutne pozdravila dosadašnja voditeljica Radne skupine Marina Jakšić iz Koprivničko-križevačke županije koja je ne poziciji voditeljice bila od 2015. godine te poželjela budućem vodstvu puno sreće u daljnjem radu i istaknula važnosti razmjene iskustava i povezivanja s ostalim, kako s ostalim članicama radne skupine, tako i s ostalim radnim skupinama Hrvatske zajednice županija, a s ciljem intenziviranja komunikacije i uspostavljanja proaktivnog odnosa između zajednice županija i ministarstava.

U nastavku su se članice radne skupine osvrnule na novine koje donose zakoni vezani uz nadležnosti županija, aktualna pitanja iz područja sukoba interesa, službeničkih odnosa, prostornog planiranja, državne imovine i sl. Novoizabrana voditeljica je zahvalila na izboru, predložila dinamiku sastanaka i plan rada za iduću godinu. (www.hrvzz.hr)

Share Button