Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. veljače 2023.

Uz brojne radionice, te sudjelovanje 150 učenika srednjih i osnovnih škola iz VPŽ, Virovitica će 27. i 28. travnja biti domaćin STEM FEST-a Slavonija

U organizaciji Dječjeg kreativnog centra DOKKICA, te uz potporu Virovitičko-podravske županije, 27. i 28. travnja, ispred Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, održat će se STEM FEST Slavonija. Riječ je o dvodnevnom događaju koji će okupiti 150 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Riječ je o događaju koji ima cilj popularizirati znanost kroz STEM pristup kod djece, mladih i opće popularizacije građana u četiri slavonske županije (Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska). Cilj je okupiti djecu, mlade i građane u četiri slavonska grada Slavonski Brod, Požega, Virovitica i Vukovar, te im omogućiti sudjelovanje u edukativnim aktivnostima usmjerenima na STEM područje. Nositelj projekta je Dječji kreativni centar DOKKICA, čije predstavnice su se sastali s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martinom Bunić i njenim suradnicama.

  • STEM u hrvatskim školama u ovom trenutku znači razvoj različitih kompetencija kod učenika, odnosno njihovo savladavanje vještina učenja, korištenje tehnologija, rješavanje problema, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad, suradnja, prilagodljivost, društvena i kulturološka osviještenost – čulo se na ovom sastanku. (www.vpz.hr)

Share Button