Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. ožujka 2023.

Udruga “Nismo same”, organizira “zdravu kavu s doktorima” u Virovitici: Saznajte odgovore na sva pitanja vezana uz zdravlje

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “Nismo same” u Virovitici organizira “zdravu kavu s doktorima” u srijedu, 15. ožujka u Mount Everest lounge baru. Riječ je o projektu namijenjenom prvenstveno ženama oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji, no dobrodošli su svi koje zanima ova problematika.

Posebnost je koncepta kroz neformalni razgovor s liječnicima odgovoriti na sva pitanja koja muče građane vezano uz zdravlje i brigu o zdravlju, a koja ili nemaju kome postaviti, ili ih se ne usude postaviti svome liječniku. S druge strane, to je i prilika liječnicima da upoznaju građane s problemima na koje svakodnevno nailaze u svom radu.

Udruga je do sada uspješno održala devet ‘zdravih kava s doktorima’ na kojima je bilo više od 450 sudionika i koje su ostavile značajan utjecaj na žene i njihove obitelji.

Ciljana skupina za ovaj projekt su žene oboljele od raka dojke, no u Virovitici će biti riječ i o pilot projektu ranog otkrivanja raka vrata maternice koji kreće u Virovitičko-podravskoj županiji.

Od 17:30 sati, uz članice Udruge, na kavi će sudjelovati

  • Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;
  • Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica;
  • Marija Abalić, dr. med., Opća bolnica Virovitica;
  • Alenka Borovčak-Lovrenc, dr. med., Opća bolnica Virovitica;
  • Renata Gutt-Nuk, dr. med., Opća bolnica Virovitica;
  • Marija Jurković, dr. med., Opća bolnica Virovitica;
  • Miodrag Beneš, dr. med, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ VPŽ (www.icv.hr)
Share Button