Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. ožujka 2023.

Hrvatski rukometni izbornik Goran Perkovac: Ako se dokaže, Luka Moslavac može u reprezentaciju, a Slatini želim plasman u Premijer ligu

Nakon reprezentativne kvalifikacijske utakmice u Osijeku, u dvorani Gradski vrt gdje su snage u nedjelju odmjerile Hrvatska i Nizozemska, novi izbornik “Kauboja”, inače Slatinčanin Goran Perkovac, najavio je kako će oformiti B reprezentaciju i okupiti mlade i perspektivne rukometaše i dati im šansu da se dokažu, a oni najbolji dobit će priliku zaigrati u A reprezentaciji. Na tom popisu našao se i Virovitičanin u redovima NEXE-a, Luka Moslavac.

Luka je trenutno u odličnoj formi, a proteklog je tjedna, podsjetimo, bio i najefikasniji u domaćoj pobjedi ‘Gromova’ protiv novosadske Vojvodine postigavši osam pogodaka.

  • Hrvatska ima puno perspektivnih igrača. Tu su Luka Moslavac i Tomislav Severec iz NEXE-a, Ante Ivanković iz Celja… Upravo iz tog razloga želim oformiti B reprezentaciju, kako bi pozvao sve te momke, kako bi ih vidio na djelu i uvjerio se u njihove mogućnosti. Iako ih do sada nisam previše gledao, uvjeren sam da ćemo ostvariti suradnju u bliskoj budućnosti. Svi oni imaju otvorena vrata reprezentacije, ako budu zadovoljili potrebne kriterije. Iskreno, bio bih presretan kad bi oni, kao i ovi mladi momci koji su zaigrali u susretu s Nizozemskom, nosili tu reprezentaciju idućih deset godina – rekao je Perkovac.

Izbornik Perkovac tom se prigodom osvrnuo i na odlične rezultate slatinskih rukometaša koji se nalaze u samom vrhu 1. HRL Sjever, na drugoj poziciji s četiri boda zaostatka za Spačvom iz Vinkovaca.

  • Slatina je uvijek imala odlične rukometaše i volju za rukometom, ali i publiku koja to voli. Ja im želim svu sreću u nastavku sezone, a prvom prilikom ću otići u Slatinu na utakmicu, da podržim te dečke jer zaista želim da ostvare san o ulasku u Premijer ligu, odnosno najveći rang hrvatskog rukometa. Bio bi to izuzetan doživljaj i ogroman uspjeh za Slatinu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju – zaključio je izbornik Goran Perkovac. (www.icv.hr, mš, foto: Mario Šolc)
Share Button