Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. ožujka 2023.

Ministar Radovan Fuchs: U srijedu 22. ožujka objavit će se Javni poziv za sudjelovanje u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je da će u srijedu 22. ožujka biti objavljen javni poziv za 50 škola koje će sudjelovati u eksperimentalnom programu cjelodnevne škole te će biti javno predstavljen cijeli koncept.

  • Reforma je zamišljena široko, od vrtića, osnovnoškolskog i srednjoškolskog dijela i dijela visokog školstva, ali sada je fokus na osnovnoj školi – kazao je Fuchs novinarima nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima.

Škola traje do 14.00 ili 15.00 sati kao obavezni dio, zatim djeca dobivaju ručak, a kasnije mogu birati hoće li ostati u školi – pojasnio je. U prvom dijelu, do 17.00 sati, planirane su izvannastavne aktivnosti, a poslije 17.00 sati izvanškolske aktivnosti.

  • Radi se o konceptu koji se testira u tih 50 škola kako bi se 2027./28. ili 2026./27., ovisno o dinamici izvođenja radova u izgradnji i dogradnji i rekonstrukciji škola koje su sada u dvije smjene, postiglo da sve škole rade u jednoj smjeni – rekao je ministar.

Ministar Fuchs je najavio i da je u planu javni poziv za izgradnju sportskih dvorana za škole koje rade u jednoj smjeni, ali nemaju školske dvorane. (vlada.gov.hr, Fotografija: Ilustracija)

Share Button