Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. ožujka 2023.

Sara Malek, učenica trećeg razreda slastičara Strukovne škole Virovitica, plasirala se na državnu završnicu WorldSkills Croatia

Na Međužupanijskom natjecanju WorldSkills Croatia održanom u Bjelovaru iz discipline Slastičarstvo, sudjelovalo je osam učenika koji su predstavljali svoje škole iz sljedećih gradova: Bjelovar, Koprivnica, Topusko, Pregrada, Karlovac, Zagreb, Zabok i Virovitica. Strukovnu školu Virovitica predstavljala je Sara Malek, učenica trećeg razreda slastičara te osvojila drugo mjesto i time plasman na državno natjecanje WorldSkills 2023. koje će se održati u Zagrebu od 10. do 12. svibnja.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bilo je “Hrustavo tijesto”, a učenici koji su se natjecali do samog početka natjecanja nisu znali koju će slasticu raditi. Sara se snašla u izradi Princeza i tako osvojila sjajno drugo mjesto na ovom izlučnom natjecanju. Mentorica učenici bila je nastavnica Melita Balenović. Osim toga, učenica četvrtog razreda, turističko-hotelijerski komercijalist, Viktorija Sertić, osvojila je drugi najbolji rezultat na regionalnom izlučnom natjecanju iz discipline Kuharstvo u kojemu se natjecali deset škola. Zadatak se sastojao u pripremi jela od brancina prigotovljenog ogrušavanjem. Mentor učenici bila je nastavnica Sanja Bodalija-Mikšić. (www.ssv.hr)

Share Button