Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. ožujka 2023.

OŠ Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom bila je domaćin edukacije na temu „Rad s djecom s posebnim odgojno – obrazovnim potrebama – učenici s teškoćama”

Učiteljica Lucija Kovač, psihologinja Antonela Šreter i pedagoginja Sabina Vukić iz OŠ Suhopolje, sudjelovale su na edukaciji “Rad s djecom s posebnim odgojno – obrazovnim potrebama – učenici s teškoćama” koja se održala u OŠ “Josip Kozarac” u Josipovcu Punitovačkom. Istodobno, iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, sudjelovale su psihologinja Marija Grundler, pedagog Dominik Ribičić te učitelji Anita Martinčević, Anja Majdenić i Martina Bukvić.

Edukacije se održavaju u sklopu aktivnosti jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva a koje su dio projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske.

Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, a partneri su Virovitičko-podravska županija, Osnovna škola Josipa Kozarca – Josipovac Punitovački, Osnovna škola Josipa Kozarca -Slatina, Osnovna škola Suhopolje, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Vitensenteret Innlandet Gjovik – Norveška, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split. Ukupna vrijednost projekta je 21.020.771,60 kuna. Virovitičko-podravskoj županiji i dvjema školama, pripada 7.552.786,03 kuna. Tako će OŠ Josipa Kozarca u Slatini i OŠ Suhopolje biti ispostave regionalnog znanstvenog centra. Od navedenih sredstava, rekonstruirat će se i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje.

Cilj projekta je uspostava Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske, usmjerenog k darovitim učenicima u STEM području, ali i jačanje kompetencija nastavnog osoblja koje će raditi s darovitim učenicima. Na području Osječko-baranjske županije, Centar će biti uspostavljen u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Josipovcu Punitovačkom. U Virovitičko-podravskoj županiji će se pak, rekonstruirati i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje.

Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, osmišljen je kao regionalni znanstveni centar u kojem će se razvijati novi modeli učenja, strategije podučavanja i druge odgojno-obrazovne aktivnosti u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva. Svrha mu je unaprjeđenje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika, kvalitetnije ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma STEM područja čime bi učenici usvajali i povezivali nove koncepte, popularizacija STEM područja, detekcija darovitih učenika, modernizacija infrastrukture i opreme te pružanje jednakih mogućnosti obrazovanja socijalno ugroženim učenicima i učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama. (www.vpz.hr, http://os-suhopolje.skole.hr, http://os-jkozarca-slatina.skole.hr)


Share Button